tiistai 8. syyskuuta 2015

Uistelua Maaningan Isolla-ruokovedellä.

Tavoitteena jälleen saada kuha fileetä pannulle.Kalastus luvan ostin viikoksi ,joka maksoi kymmenen euroa ja ei vapa rajoituksia.Vene vesille kurolanlahdesta, josta ei ole hirveän pitkä matka otti paikoille.
Laitoin uudet plaanarikelat testiin ja muuten toimivat hyvin ,mutta niihin valmiiksi kelatut narut olivat todella heikot.Minkä seurauksena järven pohjaan meni kasa laukaisimia.
Epäonni tuntui seuraavan...uistelumoottorin servo kaasusta tuli savut pihalle.
Kuhat olivat ihan hukassa ensinmäisenä kalastuspäivänä,mutta haukia tuli useampi kymmenen muutamassa tunnissa.
Takila jojossa hauki

Seuraavana aamuna uistelumoottorin kaasun säätö manuaaliseksi ja kalaan.
Kuhien etsiminen alkoi uudesta paikasta kuin edellisenä päivänä ja kyllä niitä muutamia löytyi.
Kunnes alkoi satamaan ensin kaatamalla vettä ja sen jälkeen rakeita...ja ei sade vaatteita mukana.Kyllä harmitti.Ei muuta kun kamat kasaan ja maja paikkaan.

Kolmas päivä menikin venettä huoltaessa muun muassa koneeseen uudet jäähdytys järjestelmän osat.

Neljäntenä päivänä taas kuhia etsimään,mutta tulos oli heikko yksi ainoa kuha kävi veneessä.Pannukarkeita ahvenia kumminkin tuli 4kpl ja haukia yli kaksi kymmentä kappaletta.

Iso-ruokovedellä
Viides ja viimeinen reissu päivä.Heti aamusta liikenteeseen.Vehkeet veteen saatuani yhteen vaappuun tuli rajumpi tärppi ja jälleen reilumman kokoinen hauki testasi Jade Vaapun kestävyyttä.
Jade Vaappu kestotestissä


Hauen ylös saatuani seuraavassa siimassa kala kiinni ja se olikin jo reilu viis kymmentä senttinen kuha.Haukia tuli tasaiseen tahtiin ja aina silloin tällöin kuhia ja ahvenia.
Kuhia tuli seitsemän ja kaikki yli viisikymmentä senttisiä ja suurin tasan kuusikymmentä senttinen.Ahvenia tuli viisi kappaletta.
Erikoisten saalisten vuosi jatkuu ja tällä kertaa siimaan tarttui vanha verkko ,joka oli ollut järven pohjassa varmaankin jonkin aikaa kun oli vanhan aikaiset painotuksetkin siinä.Ja olihan siellä yksi vaappukin.
Verkko saaliiksi
Illalla vielä parin tunnin uistelu hetki ja kaksi kuhaa mukaan.

Mukava oli jälleen käydä Maaningalla uistelemassa vaikka aluksi tuntui ,että kaikki vastusti.Hyvin tuntui kaloille maistuvan Jade Vaaput.Haukia kävi veneessä useampi  satakappaletta ja kuhia ja ahvenia riittävästi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti