keskiviikko 19. elokuuta 2015

Kuhaa uistelemassa Isollajärvellä

Jälleen Uistelemaan isolle järvelle.Ilma oli aurinkoinen ja täysin tuuleton onkohan tämäkään ihan optimi kalastus keli...


Isolla järvellä
Ei muuta kuin takila jojoihin Jade Vaaput pyytämään ja yksi sivu plaanari vapa tuplavaapuilla.Tupla vaappu virityksiä olen käyttänyt aika harvoin ja nyt laitoin vaappulukolla suoraan pääsiimaan vetovaapun kiinni.Veto vaappuna käytin Jade Vaapun kuha syvänne levyllä ja perässä satulalappuista ,sekä siimaan vielä reilu painotus.Tällä systeemillä saatiin vaaput kulkemaan lähellä pohjaa.
Plaanari vapa pyysikin huomattavasti paremmin kuin aikaisemmilla reissuilla.
Pari kertaa antoi molemmat vaaput yhtäaikaa kuhaa.Vakuutuin kyllä tuplavaapun toiminnasta ja käytän jatkossakin sitä enempi.
Takila jojot eivät olleet ihan parhaimmillaan tänään.Johtuikohan ihan tyvenestä ilmasta ,että kalat kiersivät hiukan venettä.

Ajettiin erään karikon vierestä ja etunmainen takila heilahti rajusti alas päin.Ei pitäisi ottaa kuulat pohjaan,kun ne menivät kolmessa metrissä.Veto pois koneesta ja takilaa ylös päin.Takilan kuulan ympärille oli ilmestynyt paksu naru.
Vähän aikaa repiessäni narua ylös päin toisesta päästä ilmestyi melkein kymmenen kilon ankkuri.Onneksi ei tuullut ja takilan kiinnitykset kestivät rajun tärpin.Ankkuri olikin päivän painavin saalis...
Jade Vaapulla kuhaa
Jade Vaapuilla tuli tänään 91kpl kuhia ,josta 5kpl otettin ruokakaloiksi.
Oli jälleen todella hieno uistelupäivä ja toivottavasti pääsisi kohta uudestaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti